lunes, 3 de diciembre de 2007

LA TARDOR AL C.R.A.

Enguany,a la tardor,cada aulari ha preparat les seues activitats al voltant d´aquesta estació.Hem fet una eixida,hem treballat a classe, hem fet receptes de cuina, ens hem divertit contant contes,cantant cançons...etc.

Aquest curs a Gilet,hem treballat el projecte de “El Taronger”.
Anàrem primer a un hort de taronges,a les afores del poble,a vore els arbres amb les flors i les taronges.Després varem replegar informació dels pares i mares al voltant del tema i amb tot el material elaborarem un quadernet on trebàllarem les característiques de l´arbre, de les fulles,les flors,les seues varietats,temps recolecció,receptes,ferem un gran taronger al nostre pabelló, una exposició amb moltes varietats de taronges i mandarines, l'auca del taronger,...etc
Per últim a l´escola prepararem gelatina de taronja,escoltarem un conte “El pardalet ferit” i tots i totes aprenguerem i cantarem una cançó de la taronja.

A Petrés encetarem l'estació amb decoració:entrades,passadissos i classes,tot ens portava a un nou viatge.Hem treballat fruits secs,en concret l'anou i com canvia el paisatge mentre va entrant l'hivern.
Per a ajudar-nos en la tasca han col.laborat iaios, iaies,mares,pares i parents.Vam fer una eixida per tal de vore un anouer i a classe hem portat a terme el projecte de l'anou.
El 16 de novembre celebrarem la festa de la tardor representant l'obra "L' anouer trist",cantant cançons,i gaudint dels dolços en el berenar preparat per les mares.Com a cloenda els alumnes oferiren als pares i mares un detall fet amb les closques de les anous.
A l’aulari d ’Albalat hem celebrat la tardor amb moltes activitats.El primer dia muntarem l'exposició de fotos d'arbres i fruïts al nostre vestíbul.El dimarts realitzarem una eixida pel poble per vore el paisatge i els canvis en els arbres, i també recollir fulles seques.El dimecres varem fer un mural d’un taronger, per ser la taronja un fruit típic d’aquesta època de l’any i tant nostre. El penjarem al hall.
El dijous varem fer una manualitat amb les fulles recollides dilluns i acabarem de decorar el hall . El divendres de vesprada varen vindre els pares, mares, iaios... i férem una castanyada. Berenarem d’allò més bé, perquè les mares portaren coques de nous i panses, carabassa torrada, roses i .......es menjarem les castanyes també. Les posarem en una mesureta que abans havíem decorat en classe. Ah! I algunes mares representaren també el conte de “L’anouer trist”.
Aquestes imatges són un resum de tot el que hem fet.

No hay comentarios: