martes, 11 de diciembre de 2007

L'última partida: visita a la València monumental




























Els alumnes de 3r, 4t, 5é i 6é de l'escola hem anat a jugar al casc antic de la ciutat de València. El joc es deia, "L'última partida" i es feia buscant pistes per els monuments més importants de la zona antiga.

El joc va nàixer perque el rei Jaume I jugava amb el rei dels arabs a escacs i un dia s'en varen anar a lluitar, Jaume I va amagar les fitxes per alguns monuments de València i ningú els havía trobat, fins ara. Pero un grup d'elegits, que som nosaltres, els hem de trobar. Voleu saber cóm l'hem fet?

l'arbre de la sabiesa. l'inici
EL PARTERRE I SANT VICENT
El Druida
En primer lloc anarem al Parterre, en l'arbre de la sabiduria es trobarem amb el Druida que ens donà el rei perque havíem averiguat el camí que haviem de seguir. Després varem anar a Sant Vicent i la guardiana ens va donar el cavall.


coneixem a pitonissa
SANT TOMÁS I FELIP NERI
Pitonissa
El druida ens va presentar a Pitonissa, que ens dugué a Sant Tomas i Felip Neri, on tinguerem que recitar-li un poema d'amor per que ens donara la reina.


reconeixem el be i el mal amb el lladre
EL MARQUÉS DE DOS AIGÜES I L'ESGLÈSIA DE SANTA CATALINA
El Lladre
Al lladre Paco el vàrem conéixer després. Com que estava un poc boig de tant en tant teniem que dir-li: "guíanos, guíanos". Així ens va dur fins al Palau del Marqués de Dos Aigües, a Santa Catalina i avans d'eixir fugint, ens donà l'àlfil que ens havia promés.


llotja
LA PLAÇA RODONA I LA LLOTJA
El Cavaller
Després vàrem coneixer al cavaller i ens dugué correguent a la plaça rodona, on preguntarem a l'ama d'una merceria ón es comerciava amb la seda i anarem a la llotja on trobàrem la torre i el peó.


plaça de la verge i catedral
PALAU DE LA GENERALITAT, PLAÇA DE LA VERGE I CATEDRAL
La Dama
La dama, que la vàrem conéixer després, buscava el seu cavaller y mentres ens portava al Palau de la Generalitat, anava preguntant als vianants si ells eren el seu cavaller. A la Plaça de la Verge trobàrem l'última pista i acabàrem la partida darrere de la Catedral, amb un duel entre el cavaller i nosaltres.

últims moviments
Últim moviment de la partida

duel final
El treball en equip ens ajudà a vèncer al cavaller

No hay comentarios: